péntek, október 26, 2018

16. fejezet

Hablaty elszántsága abban a pillanatban alább maradt mikor meglátta az aréna körüli tömeget. Érti ő, hogy az apja miatt van ott az egész falu meg persze azért is, mert másnap reggel már valaki közülük sárkányt fog ölni, de ez még neki is sok. Hisz abban, hogy az apja tényleg változni fog, ha lassan is, de fog. Hibbantnak arra van szüksége, hogy végre béke legyen. Több, mint 300 éve folyamatos a háború, ami fölösleges volt mind végig. Ezt pedig az a fiú látta be, aki pár héttel ezelőttig mindenkinek meg akart felelni. Most már csak a saját magának akar megfelelni és Fogatlannak. Egyenlőre neki ez a fontos. Először magát kell megtalálnia és csak utána lehet olyan, akire úgy igazán szükségük van az embereknek.
Astrid sétált mellette be az arénába, majd állt is meg mellette.
- Mi történt? - kérdezte a lány Hablatyot.
- Miért? - kérdezte a fiú.
- Apád kissé le van sápadva. - mondta a lány.
- Elmondtam neki. Mindent. - mondta Hablaty.
- Mindent? - kérdezte a lány.
- Majd később elmondom. De most... - intett az aréna felé. - Ezt is túl kell élnem. - sóhajtott fel. - Miért nem hagytam abba mikor lehetett? Minden sokkal másabb lenne.
- Mire gondolsz most? - kérdezte Astrid.
- Mindenre. - mondta Hablaty és besétált az arénába.
Az aréna köré gyűlt tömeg tombolni kezdett a fiú láttán, ami még nagyobb terhet emelt a fiú szívére. Már attól rosszul érzi magát, hogy az apjával szemben megemelte a hangját, de itt... Ezen a helyen mindenkinek hazudik. Azt mutatja meg milyen jó, de legbelül még most is összekuporodna, mint a legelső alkalomnál és várná arra, hogy mikor lesz vége, mikor menti meg valaki és nem neki kell megmentenie magát. Könnyebbül a lelke az apja miatt, de egyben nehezebb is lett. Sose gondolta volna, hogy az apja szemébe mondaná, azt amit érezz, de megtette és most rosszul érzi magát emiatt. Szívesen kifordulna innen és Fogatlan rejtekéig meg se állna, de ennél nagyobb csalódást már nem akar okozni az apjának és magának se. Sóhajtva emelte fel az apja kardját és sétált a többiek mellé.Érezte magán Astrid tekintetét, de nem foglalkozott vele. Fel nézett mikor az emberek az aréna körül elhallgattak, ami azt jelentette, hogy az apja megérkezett. Sóhajtva nézett az apjára és igazat adott a szőke lánynak. Az apja sápadt, sose látta ilyennek még. Ez miatta van és a kirohanása miatt. Sóhajtva hajtotta le a fejét és várta ennek a napnak a végét, hogy újra a Fogatlan társaságában lehessen és újra repülhessenek. Azt jobban élvezte, mint ezt. Akkor szabad volt és nem Hablaty Haddock volt, hanem csak Hablaty. Csak ketten voltak. Ő és Fogatlan. Fogatlan és ő.
Percekkel később az egyik ketrec ajtaját kinyitották és a Gronkel sárkány indult mindenkinek. Szíve szerint ott hagyta volna az egészet. Csak ki sétált volna onnan és hagyta volna az egészet a francba, de az apja miatt és Fogatlan miatt se tette. Az apja tudja az igazat, de mi van ha valaki megsejti a dolgot és követik őt Fogatlanhoz. Amit nem akar. Kerülte a sárkányt, bár percek alatt csak Astrid és ő maradtak bent, de Hablaty tudja jól, hogy egyikőjük se lenne képes megölni egy sárkányt. Hisz Astrid is ismeri a sárkányok másik oldalát Fogatlan jó voltából. Hablaty hirtelen került szembe a sárkánnyal, de az egy pillanat alatt ki is terült az a sárkánygyökérnek köszönhetően, amit napok óta magánál horda fiú. Hablaty sóhajtva pillantott körbe az ŐT ünneplő tömegen, majd pillantott Astridra, végül az apjára. Aki egy pillanatig értetlenül nézett rá, majd felállt és közelebb lépett a ketrechez a falu vénjével az oldalán.
- Csendet, a vén döntött. - harsogta a férfi, mire pillanatok alatt elhallgattak az emberek az aréna körül.
Hablaty és Astrid mellett megjelent Bélhangos és előbb a lány főlé emelte kampós karját. A tömeg döbbenten sóhajtott fel, mikor a vén megrázta a fejét a Hofferson lánynál. Majd emelete fel a kezét Hablaty főlé. A vén izgatottan bólintott, mire a falu népe egyszerre kiáltott fel örömmel. Hablaty elsápadt, majd ijedten pillantott körbe mikor Halvér felkapta a vállára. Félt a holnaptól, amit nem akart, de muszáj kiállnia a falu elé és megmutatnia azt, amit Fogatlantól is tanult. Változást akar a szigeten és akkor is véghez viszi, ha a népe makacskodik és nem akar változást.

1 megjegyzés:

eragon22266 írta...

Szia!
Mikor jön üj rész? Nagyon váron a folytatást! Nagyon jó írás! Csak így tovább!

"Nosztalgiáztam"

Visszaolvasgattam a régi komenteket és még most is meghatódok egyes emberek hozzá szólásain. Mikor kis taknyosként neki kezdtem 0 írói ...